1 270Працівниками Держекоінспекції у Львівській області з метою з’ясування обставин щодо можливого забруднення річки Вишенька (Зимна Вода) проведено заходи державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Зимноводівської та Скнилівської сільських рад, а також у м. Львові по  вулиці Кульпарківській поблизу будинку 224. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Львівській області. 

За вказаною адресою по вулиці Кульпарківській виявлено витік неочищених стічних вод з міського колектора. В ході обстеження на території Скнилівської сільської ради встановлено, що вода у річці має сивуватий відтінок.  Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби води з річки Вишенька та міського колектора, з якого відбувається витік неочищених стічних вод. Тривають дослідження.

Для вжиття заходів з ліквідації витоків з міського колектора Держекоінспекція скерувала листа на адресу ЛМКП «Львівводоканал».

Держекоінспекція зобов’язала голів Скнилівської та Зимноводівської сільських рад вжити невідкладних заходів для проведення інвентаризації та ліквідації джерел витоків стічних вод в межах підпорядкованої території.

Раніше Форпост писав