habarЗатримані за корупцію троє депутататів міськради на Львівщині сплатять понад 10 тис. грн. штрафу за корупцію. Відтак, вказані службові особи, будучи суб’єктами відповідальності за порушення, пов’язані з корупцією, всупереч інтересам територіальної громади, не повідомили у встановлених законом випадках про наявність у них реального конфлікту інтересів та проголосували за прийняття рішення із земельних питань на свою користь та користь близьких осіб.

Органами прокуратури Львівщини забезпечено участь прокурора у розгляді судом справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно трьох депутатів місцевої ради Дрогобицького району Львівської області.

Таким чином, народні обранці вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачені ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). 
У серпні цього року Дрогобицьким міськрайонним судом Львівської області цих депутатів визнано винними та застосовано стягнення у вигляді понад 10 тис грн. 
На даний час вживаються заходи з метою скасування рішень, прийнятих в умовах конфлікту інтересів.