ahmetovФонд державного майна України повідомив сьогодні, що реалізував на аукціоні пакети акцій "ДТЕК Західенерго" та "Київенерго". У групі СКМ бізнесмена Ріната Ахметова заявили, що акції купила компанія Ornex, яка входить до групи.

Компанія Ornex, що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, підтвердила купівлю на фондовій біржі 25% акцій "ДТЕК Західенерго" та "Київенерго", які виставив на продаж Фонд державного майна України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СКМ, повідомляє Gordon.ua

"Ціна 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго" становить 417,163 млн грн (що на 69,58 млн грн більше ніж стартова вартість). За 25% акцій ПАТ "Київенерго" сплачено 759,633 млн грн", – ідеться в повідомленні.

24 липня Фонд держмайна оголосив про початок проведення аукціонів із продажу пакетів акцій восьми енергетичних компаній. У списку приватизації опинилися ПАТ "Одесаобленерго", ПАТ "Донецькобленерго", ПАТ "Донбасенерго", ПАТ "Сумиобленерго", ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго", ПАТ "ДТЕК Західенерго" та ПАТ "Київенерго".

16 серпня компанія Ornex на приватизаційному конкурсі придбала блокувальний пакет "ДТЕК Донецькобленерго" за 143,81 млн грн.

Сьогодні стало відомо, що Фонд держмайна України продав 25% акцій "Київенерго", а потім 25% акцій "ДТЕК Західенерго". Імені переможця аукціону не називали.