smittaСьогодні у Гайсині Вінницької області місцеві мешканці знову заблокували вантажівку, яка перевозила "львівське сміття".

"Зранку місцеві мешканці побачили дві машини, що заїжджають на приватне сміттєзвалище. Сказали, що у них львівські номери. Ми приїхали, і це підтвердилось, – каже депутат Олександр Колесніченко. – Але одна машина вже вивантажилась та поїхала, а іншу ми заблокували. Тут і Самооборона, і Правий сектор, активісти, депутати. Викликали поліцію. Хочемо перевірити документи, тому що у журналі реєстрації не вказано, що ці машини тут були." - повідомив депутат Гайсинської райради Олександр Колісніченко Vlasno.info 

За словами активістів, вони погоджуються, що львів'янам можна допомагати. Але їх обурює те, що це зробили тишком-нишком, не питаючи громади. Адже сміттєзвалище досить близько розташовано до житлових мікрорайонів міста. Директор Гайсинського приватного сміттєзвалища Леонід Чайковський зазначає, що в договорі взагалі не йдеться, звідки мають звозити сміття. – У нас є полігон твердих побутових відходів. І ми приймаємо сміття. Два тижні, як уклали договір із львів'янами про сміття, – розповідає він. – Дзвонили мені з облдержадміністрації та райдержадміністрації, просили допомогти львів'янам. Відтоді по дві машини на день зі Львова ми приймаємо. Чому люди можуть бути проти — незрозуміло, адже ніяких порушень тут немає.

Нагадаємо, на Вінниччині вже перекривали дорогу машинам зі львівським сміттям.