89A730C4 067E 4339 A265 159DB09E1F42 w1023 r1 sУчень 11 класу школи №7 у Львові отримав строк за скоєння ДТП, в якому постраждала людина. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Status quo.

Суд встановив, що 15 березня 2017 року о 21:30 неповнолітній з друзями катався на автомобілі Daewoo Matiz. На вул. Кордуби він розігнався до швидкості 70 км/год, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини та наїхав на цегельну огорожу, в результаті чого один з його пасажирsd отримав важкі травми, зокрема відкритий вдавлений перелом правої тім'яної кістки черепа, забій головного мозку середнього ступеня, рану лобно-тім'яної ділянки голови, носа та підборіддя, які відносяться до тяжкого тілесного ушкодження за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.

В судовому засіданні обвинувачений вину у скоєному визнав повністю, у скоєному розкаюється та повідомив, що повернув потерпілому половину коштів на лікування.

Личаківський районний суд м. Львова вирішив, що за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, для неповнолітнього буде достатнім покарання у виді 3 років позбавлення волі із позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки та звільненням від відбування основного покарання з випробуванням на рік. Також з обвинуваченого на користь Державного бюджету України стягнута вартість проведених  експертиз в розмірі 6 313,8 грн.