protezuСпівробітники Головного управління контрозвідки СБ України спільно з прокуратурою перекрили канал поставок неякісних комплектуючих для протезування, зокрема бійців АТО.

 

Правоохоронці встановили, що приватна структура з 2014 року закуповує у російського постачальника колінні суглоби, вузли та модулі для протезування. Ініційована СБ України перевірка встановила, що завезена з РФ продукція не відповідає вимогам державних стандартів якості. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники спецслужби задокументували, що ділки реалізовували комплектуючі кільком державним структурам, які спеціалізуються на виготовленні протезів. За висновками експертів, використання неякісних комплектуючих могло створити загрозу здоров’ю пацієнтів, більшість з яких є учасниками антитерористичної операції.

Під час обшуків у складських, виробничих та офісних приміщеннях постачальника правоохоронці вилучили комплектуючі колінних протезів виробництва РФ, бухгалтерську документацію, копії сертифікатів, калькуляцію собівартості протезів, які виготовленні з неякісних комплектуючих. Оперативники СБУ також виявили чорнові записи керівника та головного бухгалтера, виписки з банківських рахунків та інші документальні матеріали, які доводять свідому закупівлю та реалізацію ділками невідповідної продукції для протезування.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до шести років. Тривають невідкладні слідчі дії.