20993951 1637866266225101 5351097734871108224 n9 серпня у Львові патрульна поліція зупинила автомобіль заступниці начальника Жовківської виконавчої служби Ярини Коротовської. За її словами, ситуацію, в яку вона потрапила, спровокував її чоловік, з яким Ярина Коротовська зараз розлучається, аби забрати в неї авто. Про це пише «Щоденний Львів».

Про це заступник начальника Жовківського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярина Коротовська повідомила сьогодні, пише «Щоденний Львів».

За словами Ярини Коротовської, Юрій Коротовський зараз офіційно перебуває в декретній відпустці із догляду за дітьми. Але діти живуть з нею. Ярина Коротовська не заперечує, щоби батько бачився з дітьми. Тож, того дня він забрав дітей на кілька годин. А ввечері Ярина Коротовська їхала, аби забрати дітей додому.

«На паркові на площі Міцкевича не було місця, тому я ввімкнула аварійку та запаркувала своє авто поруч з іншими автомобілями. Тут до мене зателефонував мій чоловік і запитав, на якій я машині. І раптом до мене під’їжджає патрульна поліція. Він сказав мені, що я припаркувалася в недозволеному місці. Взяв мої права та техпаспорт, сів у своє авто і зачинився зсередини», - Ярина Коротовська стверджує, що аж через сорок хвилин патрульний поліціянт вийшов з машини і запропонував проїхати до Сихівського райвідділу до слідчого.

Спочатку водійка погодилася на це. Але дорогою зателефонувала своєму адвокатові. Тому зупинилася біля «Сільпо» на Сихові і почала вимагати пояснень.

Про те, що в цій історії зацікавлений її колишній чоловік, вона здогадалася тоді, коли приїхав евакуатор, а евакуацією керував саме він.

За словами адвоката Андрія Сеньківа, це вже не вперше Сихівський райвідділ вилучає саме цей автомобіль.

«Тоді ми оскаржили це вилучення. Слідчий навіть не з’явився до судового засідання. І 7 липня суд зобов’язав повернути транспортний засіб моїй клієнтці. А 9 серпня працівник патрульної служби без будь-яких пояснень вилучив у неї свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. І він змусив її керувати автомобілем без документів. Він примусив Ярину порушувати правила дорожнього руху», - пояснює адвокат.

І хоча, за словами адвоката, Ярина Коротовська не доїхала до райвідділу, до неї таки прийшов слідчий, який надав ксерокопію останньої сторінки ухвали суду про забезпечення позову.

«І сказав, що на цій підставі він забирає авто для порушення кримінальної справи. Ми звернули увагу, що ухвала про забезпечення позову в цивільному спорі між громадянами не виконується силами слідчого чи поліції. Це має робити виконавча служба», - пояснює Андрій Сеньків. Проте евакуатор все одно відвіз авто у невідомому напрямку. А дії поліції адвокат вже оскаржив.

Ярина Коротовська зізналася, що дуже шокована діями свого колишнього чоловіка, який на очах у їхніх спільних дітей керував вилученням автомобіля. Вона стверджує, що це авто – єдине спірне майно подружжя. Тому що квартира і будинок належить її батькам і були куплені до того, як вона почала працювати у виконавчій службі.

Джерело: Щоденний Львів

Раніше Форпост писав ""