20992943 1499680330092510 9074207266077329895 nПереселенка з Луганська Світлана Радкевич опублікувала у спільноті "Варта 1" інформацію щодо неправомірного, на її думку, розірвання договору оренди із депутатом міськради Іриною Сердюк.

"Мною, як приватним підприємцем та власницею приміщення, з депутатом міськради від партії “Громадянська позиція”, Сердюк Іриною був укладений річний договір оренди комерційного приміщення по вулиці Кубійовича, 27. Були оговорені всі деталі ремонту в цьому приміщенні, оговорена дата першої проплати за наступний місяць. Аби скоріше взятися за ремонт, і не втрачати час, я віддала гроші за перший і останній місяць оренди, аби отримати ключі та негайно почати ремонтні роботи. В свою чергу, менеджери Сердюк, а точніше, її чоловіка Смірнова Олександра (він виступає у трьох іпостасях: директор, чоловік і помічник депутата Сердюк), обіцяли, що підписаний договір буде чекати мене в громадській приймальні депутатки, де і передавалися гроші за оренду", - каже підприємець Світлана Радкевич.

20953387 1499680530092490 1436846114200319882 nЗа словами жінки, ремонт коштом орендаря був однією із умов договору оренди. 

"Наступного дня мені зателефонував менеджер і попросив призупинити роботи на півгодини. А через день мені заявили, що відмовляються здавати приміщення, бо ВОНА проти. Я тут же зателефонувала директору Смірнову, який заявив, що гроші за оренду поверне, а вкладені в ремонт кошти по чеках повертати не збирається. Сам запропонував скласти акт виконаних робіт і розрахуватися згідно цього акту. Але, коли я побачила, що комісія приїхала на об'єкт без будь яких документів, а «акт» складався на папірці в клітинку без жодного підпису, то зрозуміла що сподіватися на порядність директора мені не доведеться. “Комісія” оцінила суму компенсації у 8 тисяч гривень і сказала під'їхати в офіс за два дні, тоді, мовляв, буде рішення. Звичайно, рішення було не на мою користь, а на користь кишені родини депутатки", - йдеться у повідомленні.

Натомість депутат ЛМР Ірина Сердюк запевняє, що з таким підприємцем не знайома.

"Шановні громадяни. В перший раз чую ім'я Світлана Радкевич, не знайома з цією людиною,жодного документа про укладання будь-яких документів не підписувала, ніяких приміщень ніколи такій особі в оренду не здавала. Виправдовувань від мене, шановні читачі, не очікуйте.Зараз провожу консультації із адвокатом-подаємо в суд за жахливу фейкову інформацію", - заявляє Ірина Сердюк.

Зараз Світлана Радкевич облаштовує свій заклад у іншому приміщенні.

"Мінімум декілька місяців я буду нести збитки, сплачуючи податки, як ФОП, але не маючи жодних прибутків, бо свою попередню локацію я залишила заради облаштування нової. Ніяких судових перспектив ця справа не має, бо власники примудрилися не поставити жодного підпису. І в цьому є і моя провина, я мала добитися підписів ще до того, як платила за оренду", - каже жінка.