timthumb 5
Фото: Католицький оглядач
У понеділок, 21 серпня, в приміщенні Відділу зовнішніх зв’язків Московського патріархату Держсекретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін зустрівся з главою цього відділу митрополитом Алфєєвим (Іларіоном).

Як повідомляє Служба комунікації Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату, у ході переговорів обговорювалася також проблема триваючого конфлікту в Україні. За інформацією російсько-православної сторони, митрополит Іларіон поділився стурбованістю у зв'язку із законопроектами № 4128, 4511 і 5309, які залишаються на порядку денному обговорення Верховною Радою і висловив вдячність Святому Престолу за підтримку позиції Московського Патріархату в цьому питанні.

«Владика також з жалем зазначив окремі випадки політизованих висловлювань і агресивних дій з боку представників Української Греко-Католицької Церкви на Україні. Сторони висловили спільне переконання, що політика не повинна втручатися в церковне життя, а Церкви на Україні покликані відігравати миротворчу роль і сприяти встановленню громадянської злагоди в країні», - звітує про зустріч Служба комунікації ВЗЦЗ МП.

Водночас, зі сторони державного секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна поки що була озвучені лише одна заява - про «позитивну динаміку» в розвитку ідеї про візит Папи Римського Франциска до Росії. Після зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим П’єтро Паролін припустив, що попереду ще багато роботи, перш, ніж цей візит відбудеться. Відтак, державний секретар Ватикану не озвучив конкретної дати можливого візиту.

Державний секретар Ватикану також зустрівся з головою Російської православної церкви Кирилом, а 23 серпня у Сочі має провести зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, раніше Паролін висловлював сподівання, що його візит до Москви може закласти підвалини для відвідин Росії також папою Римським Франциском. Як сказав держсекретар Ватикану, цей візит не має на меті готувати прибуття папи, але він сподівається, що зможе зробити певний внесок для досягнення цієї мети.

До слова, Папа Франциск намагається подолати давні розбіжності між католицькою і православною гілками християнства і вже зустрічався в лютому 2016 року з патріархом РПЦ Кирилом, коли обидва перебували з візитом на Кубі.

За інформацією РІСУ та Радіо Свобода