Твоє місто

teatr 9b0d6У 2017-му році заплановано старт реставраційно-ремонтних робіт дахів та фасадів Львівського драматичного театру імені Лесі Українки. Найтерміновіша проблема театру – це аварійна стіна, яка може обвалитися у будь-який момент.

Виконавчий комітет міськради погодив перелік об’єктів, видатки на які наступного року проводитимуть за рахунок коштів бюджету розвитку Львова. Зокрема, на реставраційно-ремонтні роботи дахів та фасадів Львівського драматичного театру імені Лесі Українки, що на вулиці Городоцькій, цьогоріч передбачено 600 тисяч гривень.

Додамо, найтерміновіша проблема театру – це аварійна стіна, що виходить на середину подвір’я і може обвалитися у будь-який момент, оскільки знищена приблизно на 70%. Про це під час дискусії «Держустанови в пам’ятках архітектури: проблеми, виклики та перспективи» повідомив Микола Павлів, директор театру ім. Лесі Українки.

«Чотириповерхова будівля на вулиці Городоцькій, яку займає театр, потребує реконструкції вже давно. Капітальних ремонтів тут не проводили з радянських часів. Зокрема, тут практично відсутнє водовідведення, є проблеми з опаленням і велика потреба у внутрішніх роботах», – зазначив директор театру.

За його словами, приміщення належить місту і перебуває на балансі театру, який розпоряджається і керує ним. Над реконструкцією працюють: розробили проектно-кошторисну документацію на ремонт даху й фасадів – попередньо 12,5 млн гривень. Микола Павлів додав, що будівля також потребує капітального ремонту.

Додамо, що в процесі дискусії «Держустанови в пам’ятках архітектури: проблеми, виклики та перспективи», яку організувало Tvoemisto.tv, учасники неодноразово наголошували, що театри й школи не можуть самостійно утримувати пам’ятки національного чи місцевого значення. Наводячи в приклад іноземний досвід, спеціалісти пропонують передати відповідальність за реконструкцію та утримання таких приміщень державі.