nez24 серпня, у День Незалежності, у всіх храмах області проводитимуть молебні «За Україну», повідомляє прес-служба ЛОДА.

Об 11:30 на площі біля пам’ятника С. Бандері стартуватиме велопробіг, фініш – пам’ятник Т. Шевченку.

Маршрут велопробігу проходить центральними вулицями міста. Фініш – біля пам'ятника Тарасу Шевченкові.

О 12:00 - відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченкові, виконання Гімну України

Згодом, о 12:15 на площі біля пам'ятника Т.Шевченку складуть пазл «Воїни» із зображенням українських воїнів: від вояків княжої доби до військових АТО.
Панно площею 1,6х4 метри складуть із понад 100 пазлів. Пазли складатимуть діти- переможці ЗНО (які набрали двісті балів)

Опісля відбудуться показові бої лицарів епохи середньовіччя та показовий виступ з бойового гопака, а також фотографування учасників урочистих заходів у 4-х локаціях фотозони «Епохи державності». Під час акції на площі будуть розташовані букви #UA26 синьо-жовтого кольору (1,20 висота)

О 20:00 мешканців області запрошують на мистецького проекту «Нам є що захищати» з нагоди 26-ї річниці Незалежності України на площі біля будівлі Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Проект розкриє музичні сторінки історії України, тісно переплетені з національно-визвольною боротьбою, з перемогами та поступом нашої держави, з новітнім подвигом українських воїнів на Сході Учасники мистецького проекту – Брія Блесінг, Софія Федина, Ліля Ваврин, гурти «Йорий Клоц» та Піккадрійська Терція», балет «Життя» та проект «Пісні війни». Ведучий проекту – Роман Чайка.