igor kalynec
Фото: lysty.net.ua
«Я маю право голосувати, за кого хочу. Я проголосував так, і на тому крапка. Я вважав, і таку ж думку підтримують багато музикантів, про що я потім дізнався, що молодий кандидат не має тої практики, щоби утримувати такий музичний заклад. Я виходив з одних міркувань, інші – з інших. Я ж нікого не випитую, чому вони підтримували іншого кандидата. Це моє право і я його використав по совісті», - так прокоментував свій голос за кандидатуру Юліана Винницького на виборах голови Органного залу у Львові письменник і член комісії Ігор Калинець.

За його словами, він ні на мить не шкодує про своє рішення. «Мушу сказати, що навіть якщо б я помилився, то вчора вкінці того засідання я «розкусив» того молодого чоловіка. Я ще раз переконався, що зробив правильний вибір. Він показав своє обличчя. Він показав який він нетолерантний, він не вміє програвати. Він почав кричати, що він подасть в суд і на мене, і на математика університету Зарічного. Він просто виявив своє огидне обличчя. І я подумав: «Боже, і така мстива людина, може навіть авантюрна, мала би бути директором?» - поділився думками Ігор Калинець.

Письменник зазначає, що зараз багато хто потішається з того, що є якась авантюра і що вони його, Ігоря Калинця, зачепили. «Але мене нема чого зачіпати. Я є вільна людина і маю право голосувати за того, за кого хочу. І не мушу цього пояснювати. Я радився з музичними авторитетами щодо цієї молодої кандидатури, тому що ще тиждень тому про цього хлопця взагалі нічого не чув. Я не знав в чому його здобутки перед Львовом чи навіть поза ним, щоб претендувати на цю посаду. І мені сказали його остерігатися", - пояснив Ігор Калинець.

Нагадаємо, вчора конкурсна комісія обрала директором Будинку органної та камерної музики Юліана Винницького. За чинного керівника органного залу проголосували 5 осіб з 9, тому кандидатура Івана Остаповича на голосування не ставилася.

Свою поразку Іван Остапович виданню «Твоє місто» прокоментував так: «Я не юрист, але вважаю, що є підстава оскаржити це рішення, оскільки одна з членів комісії доєдналася вже в процесі закритого голосування, коли кожен із його учасників вже висловився. Її голос став вирішальним. На початку засідання комісія проголосувала про те, що ми будемо працювати в складі восьми осіб, це є зазначено в протоколі… Два дні тому я подав заяву про конфлікт інтересів у зв’язку з безкоштовним наданням в оренду [Юліаном Винницьким] приміщення одному з членів комісії – Михайлові Зарічному. Крім того, пан Ігор Калинець заявив мені ще до початку моєї презентації, що буде голосувати проти мене, що порушує закон про неупередженість», – говорить Іван Остапович.

Також Форпост писав ""