sud Окружний суд у Перемишлі засудив п’ятьох підсудних, зокрема чотирьох членів злочинної групи, підозрюваних, у продажі польських посвідчень особи та нелегальному вивезенні їх з Польщі в Україну. Особи засуджені до покарання від 10 місяців до 2,5 років позбавлення волі умовно та стягнення штрафів.

Прокурор Марта Пентковська, речниця Окружної прокуратури у Перемишлі, яка у черні 2016 року звинуватила їх у цих злочинних діяннях, повідомила 28 серпня, що підсудні добровільно попросили притягнути їх до кримінальної відповідальності, а тому вирок було винесено без судового процесу.

За словами прокуратури, злочинну групу організував 38-літній Еміль Л. Крім згаданих закидів, прокуратура звинуватила його також у тому, що у грудні 2015 року у Перемишлі він отримав від встановлених осіб посвідчення особи і паспорт, а також доручив Ігореві С. переробити ті документи та продати їх відповідно за 1,4 тис. злотих та 3,1 тис. злотих.

Поляка також звинувачено у продажі іншого посвідчення особи за 1,1 тис. злотих та чотирьох інших паспортів на загальну суму 8 тис. злотих. На додаток, прокуратура звинуватила його у тому, що у період від лютого 2015 року до квітня 2016 року він незаконно вивіз з Медики в Україну щонайменше 25 документів, що підтверджують іншу особу: посвідчення та паспорти.

Крім того, Л. незаконно володів вогнепальною зброєю, набоями, глушником для вогнепальної зброї, які він продав. Еміль Л. зізнався у вчиненні злочинів, у яких його звинувачено, дав пояснення та добровільно попросив притягнути його до кримінальної відповідальності. Суд засудив його за ці діяння до 2,5 років позбавлення волі умовно, стягування штрафу та конфіскації доходів, отриманих в результаті вчинених ним злочинів.

Інший звинувачений – Роберт Н. засуджений за продаж власного паспорту з метою використання його як оригінального документа іноземцем для легалізації перебування на території держав Європейського Союзу.

Чотирьох осіб засуджено до 10 місяців позбавлення волі умовно, штрафів та конфіскації доходів, отриманих в результаті вчинених ними злочинів.