kartunuУ Лісабоні в приміщенні галереї Фернанду Пессоа, що в Палаці Незалежності Історичного товариства незалежності Португалії (Palácio da Independência, Largo São Domingos 11, 1150-320 Lisboa) пройшла виставка художника зі Львова Олега Шупляка.  

Картини з подвійним змістом чи, як їх називає сам автор, «двовзори» підкорили поціновувачів мистецтва Лісабону. У Португалії роботи художника Олега Шупляка завоювали чимало прихильників.

shuplakХудожник не  вперше виставляє свої роботи за кордоном. Його картини побували в Іспанії, Великобританії, Америці, Данії та інших країнах. Олег Шупляк – український художник, педагог. Член Національної спілки художників України (2000), лауреат премії імені Михайла Бойчука (2014), автор офіційного логотипу до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Оптична ілюзія пейзажів в поєднанні з історичними мотивами українського народу - своєрідний стиль автора, який не зплутаєш, і який належним чином оцінили португальці.

Майстер пензля зі світовим іменем продовжує створювати свої шедеври на старенькому горищі. Хист до малювання передала йому мама, яка є відомою майстринею розпису по склу.

Для довідки:

Народився художник 23 вересня 1967, с. Біще Бережанського району Тернопільської області — український художник, педагог.   Член НСХУ (2000), лауреат премії ім. Михайла Бойчука (2014), автор офіційного логотипу до 200-річчя народження Т. Шевченка.

Закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (1991, нині національний університет «Львівська політехніка»).

У 1997-2001 рр. — вчитель образотворчого мистецтва в рідному селі.

Від 2000 р. — викладач рисунку та живопису Бережанської дитячої художнього школи.

1991 року закінчив архітектурний факультет Львівської політехніки. Рідний університет не забуває свого талановитого випускника.