lvivelektrotransЛКП «Львівелектротранс» замовило без конкурсу ремонт власних приміщень на понад 2,08 млн грн з порушеннями у трьох підрядників, які, як виявилось, ще й пов’язані між собою.

Спочатку «Львівелектротранс» 20 жовтня 2016 року без конкурсу підписав угоду з приватним підприємцем Тарасом Дигасом на ремонт покрівлі вагоно-ремонтних майстерень за 1,44 млн грн. А наступного дня – договір на ремонт диспетчерського пункту на вулиці Зеленій з приватним підприємцем Єленою Іваньковою на 95 тис. грн. Про це пише журналіст Ганна Беловольченко з «Дивись.info» у матеріалі «В обхід ProZorro та рішень міської ради: як «Львівелектротранс» витратило бюджетні мільйони», - повідомляють Наші гроші.Львів

Кошторисів проектів не опублікували і відмовились надати цю інформацію на запит «Дивись.info».

Причому Тарас Дигас зареєструвався підприємцем незадовго до підписання договору – 26 вересня, а Єлена Іванькова – у квітні 2016 року. Обоє вже припинили діяльність, Іванькова – у червні цього року, а Дигас – кілька днів тому, 4 вересня.

При реєстрації ФОПом Дигас вказував електронну пошту ellenaivankova@gmail.com. Також журналістка з’ясувала, що вони є знайомими: дружать у соцмережах Вконтакті та Facebook, мають спільні фото.

Окрім того, 5 квітня 2017 року «Львівелектротранс» замовив капітальний ремонт тролейбусного депо у ТОВ «Тандем Ріел». Компанію, засновану в листопаді 2016 року із «статутником» в тисячу гривень, очолює її Іваньков Ярослав, який володіє також 50% у «статутнику». Зареєстроване підприємство на вулиці Алмазній, у тій же квартирі, де й підприємець Іванькова.

Усі три договори укладені з порушенням законодавства, оскільки на той момент діяло рішення Львівської міської ради про те, що всі закупівлі від 50 тис. грн повинні відбуватись конкурсним шляхом через систему Prozorro. Лише 28 квітня 2017 року з-під дії цього рішення вивели «Львівелектротранс» (було виключено замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання)