preview Поліція в Австрії затримала двох підозрюваних у знищенні пам’ятника розгромлення османського війська об’єднаними польсько-австрійсько-німецько-козацькими силами під проводом польського короля Яна ІІІ Собєського – повідомляють ЗМІ.

Знищено постамент пам’ятника, встановленого українцями на честь козацьких загонів, що боролися з турками під Віднем у 1683 році, а також пам'ятник королеві Яну ІІІ Собєському. Інцидент, ймовірно, трапився в п'ятницю. Невідомі зловмисники намалювали образливий напис на пам'ятниках  і облили їх чорною фарбою.Про це повідомило Польське радіо

Згідно з повідомленнями австрійських ЗМІ, поліція затримала вандалів на гарячому, ще в п'ятницю. Підозрювані - двоє графітистів віком 24 і 27 років. Відомо, що в чоловіків було 17 банок спрею. ЗМІ над Дунаєм повідомляють, що збезчещення польського та українського пам’ятників могло бути частиною більшої акції графітистів.

Міністерство закордонних справ Польщі наголосило, що плановані урочистості за участю представників державної влади країни у зв’язку з відзначенням 334 роковин розгромлення османського війська об’єднаними польсько-австрійсько-німецько-козацькими силами під проводом польського короля Яна ІІІ Собєського, відбудуться згідно з планом.