miha saakКолишній президент Грузії та екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що представники Нацполіції вкрали у нього паспорт.  Про це він повідомив сьогодні, 11 вересня, на брифінгу у Львові. А поділився майбутніми планами зібрати команду з різних регіонів України.

Одеський екс-губернатор Міхеіл Саакашвілі заявив, що він є українським громадянином і ніхто не зможе його позбавити права "захищати Україну". Про це він сказав у Львові, спілкуючись з журналістами.

 "Це тільки початок моєї боротьби. Я повернувся в Україну для того щоб, по-перше, піти до суду і захистити свої права. Забудьте про Міху, я зараз думаю не про себе, я безпечно почуватимусь в Польщі чи Америці, але таке беззаконня може спіткати і вас", - сказав Саакашвілі.

За його словами Україні не вистачає "нового політичного класу, який буде вільний від корупції, свавілля і олігархів".

Коментуючи заяву Порошенко про скоєний на кордоні злочин, Саакашвілі сказав:

"Злочином було позбавлення (мене – ред.) громадянства, порушення Конституції України, підробка мого підпису… злочином було затримання поїзда і взяття людей у заручники, злочином було те, що вони імітували мінування пункту пропуску і тримали людей багато годин в чергах і люди страждали від забаганок влади". - прокоментував Саакашвілі, як повідомляє Українська правда

Саакашвілі додав, що не є злочинцем.

"Медведчук злочинець, з яким вони кожного дня мають стосунки. Ахметов для мене злочинець, тому що він винен у цій війні разом з Путіним", - сказав Саакашвілі.

Він зазначив, що наразі веде переговори із своїми "союзниками" про те, куди поїде далі.

"Я збираюся проїхати по всіх регіонах України і об'єднуватися із різними людьми, різними політичними силами навколо загальної теми – демократії і відсутності диктату олігархів", - сказав Саакашвілі. Серед можливих соратників назвав також прізвище Дмитра Добродомова.