Lyst 11Президент Форуму видавців у Львові заявила про погрози через заплановану дискусію про геїв. Представників ГО обурила анонсована організаторами у рамках 24-го Форуму видавців у Львові дискусія «Чи готова школа говорити з дітьми на складні теми?» у комплексі з презентацією книги Лариси Денисенко «Майя та її мами».

Як зазначається у листі, дискусія та презентація присвячені одностатевим зносинам, що, на думку активістів, «є прямим посяганням на прищеплення школярам деструктивних принципів, що суперечать цінностям та традиціям, які споконвіку формувались в українських родина».Повідомляє ZIK

Lyst 22«Саме діти та підлітки є тим середовищем, яке приймає естафету передачі і збереження культурного надбання нації. Відтак, сподіваємось на ваше сприяння щодо недопущення проведення цієї акції та інших подібних заходів у місті Львів, яке завжди було консервативним у питанні традиційних сімейних цінностей. Ми турбуємось про позитивний імідж Львова і просимо запобігти напруженню серед містян, шляхом скасування проведення відверто конфліктних дискусії та презентації у межах 24-го Форуму видавців, який є однією із візитівок нашого міста», – йдеться у листі громадських представників.

У випадку бездіяльності влади, представники ГО обіцяють «самотужки вжити усіх можливих заходів з метою недопущення проведення відверто провокаційної презентації у Львові».

Лист-звернення серед інших підписали: Правий сектор, ДУК Правий сектор, ГО «Твереза Галичина», ЛММГО «Молода Галичина», «Українська народна самооборона», «Спротив Романа Шухевича», «Легіон Свободи».

Натомість у ГО «Форум видавців» розцінили даний лист як погрозу. Про це йдеться в офіційній заяві за підписом голови правління «Форуму видців» Олександри Коваль, оприлюдненій на сайті форуму. У ній зазначається, що вже понад місяць деякі учасники 24-го Форуму видавців у Львові повідомляють про погрози на їх адресу в соціальних мережах, які стосуються їхньої творчості чи громадської діяльності.

«Ситуація погіршилася минулого тижня, коли на адресу начальника СБУ у Львівській області, міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської обласної адміністрації Олега Синютки і з копією на ГО «Форум видавців» надійшов лист від зареєстрованих в Україні неформальних громадських організацій із погрозами, які стосуються двох подій нашої програми… Видавець і авторка книги відмінили одну подію, з метою забезпечення безпеки дітей, але чи може нам хтось гарантувати, що провокації і бійки не будуть зчинені на іншій локації і при іншій нагоді?», – йдеться у заяві.

О.Коваль закликала усіх співорганізаторів Форуму видавців: Львівську обласну раду, Львівську міську раду, Львівську обласну державну адміністрацію, Міністерство культури, а також Міністерство внутрішніх справ, Міністерство закордонних справ, Адміністрацію Президента, Верховну Раду «втрутитися в дану ситуацію і надати нам свої письмові роз’яснення, які дії будуть вжиті для недопущення провокацій і насильства, а також про порядок наших дій у випадку виникнення загрозливої ситуації».