150546808159bb9eb16cd0615 вересня, у Львові відбулось урочисте відкриття 25 Навчального центру Військової служби правопорядку Збройних сил України, створеного як перспективна база підготовки військовослужбовців майбутньої Військової Поліції українського війська. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

У відкритті навчального центру ВСП взяли участь Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, а також військовий аташе посольства Канади в Україні полковник Брайан Ірвін. Крім того, представники  армій країн-учасниць, чиї фахівці  беруть участь у формуванні Військової поліції України: Канади, Литви, Польщі, Данії, Великої Британії, Грузії, Чехії.

Під час церемонії відкриття Навчального центру Військової служби правопорядку ЗС України у Львові, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак вручив військовослужбовцям  новоствореного підрозділу та інструкторам від Збройних сил Канади відомчі нагороди: нагрудні знаки «Знак пошани» та «За зразкову службу».

IMG 5684Нагадаємо, що «пілотні» курси із підготовки українських бійців ВСП за стандартами НАТО проводились у Львові ще з минулого року. А від початку 2017 року на базі Тимчасового навчального центру було організовано та проведено три курси підготовки військовослужбовців-правоохоронців. А саме: два курси підготовки українських інструкторів за програмою «Застосування сили» та курс підготовки українських інструкторів «Охорона VIP осіб». 

Варто зауважити, що 11 вересня у Навчальному центрі Військової служби правопорядку вже розпочався курс Військової поліції перехідного періоду, на який прибули 60 військовослужбовців Військової служби правопорядку з усієї України. Курс триватиме 3 місяці.

Упродовж цього часу військові-правоохоронці за участі іноземних інструкторів вивчатимуть обов’язкові дисципліни щодо застосування сили, планування і проведення поліцейських операцій, адміністрування, інспектування, утримання тощо. Цей курс буде проводитись за стандартами НАТО, але з врахуванням особливостей законодавства України.