Форпост

Працівник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області   вимагав неправомірну вигоду від підприємця. Натомість обіцяв не втручатися у господарську діяльність автосервісу, що діяв на території Миколаївського району.

Сьогодні, 3 січня, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області та слідчі Національної поліції України затримали хабарника під час отримання неправомірної винагороди у сумі 7 тисяч гривень.

Як повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України, загалом посадовець вимагав 13 тисяч гривень за безперешкодну діяльність та не проведення перевірок. Кошти отримував у два етапи. Поліція затримала його під час отримання другої частини грошей.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовця затримано. Йому загрожує до 10 років ув’язнення із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.