21849362 712977322232188 1167525297 nПротягом березня-квітня цього року тривав ХХІ Міжнародний конкурс на приз журналу «The World of Art» у словенському міст Цельє під назвою «Національний стрій мого народу», у якому взяли участь понад шість тисяч робіт юних художників із 33 країн світу. Про це пише ЗІК з посиланням на журналістку Галину Мельник.

Свої дві роботи на розгляд журі надіслала і тринадцятирічна вихованка гуртка «Палітра» Центру дитячої та юнацької творчості з міста Золочева Львівської області Наталя Ільчук, які обирала  їх разом із своєю наставницею, керівником гуртка, відомою  художницею Галиною Гевко.

Учора, 18 вересня, за словами керівника гуртка, прес-служба журналу надіслала повідомлення про те, що малюноки золочів’янки з назвами «Український гопак» та «Вишиванка України» отримав друге місце. Офіційні результати та малюнки переможців конкурсу будуть опубліковані у жовтневому номері цього мистецького журналу, нагороди надійдуть поштою, або, за можливістю приїзду у Словенію, вручатимуться особисто.

Говорячи про перемогу своєї вихованки, Галина Гевко наголосила, що це заслужена перемога, оскільки дівчинка не лише марить мистецтвом, а й сумлінно займається у творчому гуртку вже сім років, не пропускаючи жодного заняття. До того ж, дівчинка є неодноразовим переможцем та лауреатом найрізноманітніших конкурсів не лише обласного, а й всеукраїнського та міжнародного рівнів.

А юна художниця зізналась, що малює ще відтоді, коли навчилась тримати своїми руками ложку. Та розповіла, що найбільше любить малювати рідну Україну, квітучою, співочою та багатою, бо саме таким бачить майбутнє нашої держави.