perekruttaНа вимогу мешканців сіл Сколівського району ЛОДА проводить тендер серед перевізників Львівщини, які готові курсувати маршрутом Львів-Жупани на найбільш вигідних для пасажирів умовах. Про це у коментарі Форпосту розповіла активістка п. Людмила.

"Ми їздили до Облдержадміністрації, 15 вересня пройшла перша частина тендеру. Зараз вже чекаємо його результатів, точна дата наразі не відома. Ми зверталися до Олега Синютки і він пообіцяв нам розібратися у ситуації та призначити особисту зустріч", - каже п. Людмила.

Раніше, мешканці Сколівщини, незадоволені транспортом та добиранням до своїх сіл, двічі перекрили дорогу міжнародного значення Київ-Чоп.

Причиною невдоволеня мешканців стала спроба департаменту транспорту обласної адміністрації відмінити маршрутки Львів-Жупани і "віддати" цей маршрут в Стрийський автопарк, де наявні декілька "напівживих" автобусів. Власник автопарку планує пустити один автобус на маршрут: Верхнячка-Жупани-Климець-Тухолька-Плав'є-Орява. Якість таких "транспортних послуг" місцеві мешканці уже в свій час відчули і дуже незадоволені ними.

Добиратися до райцентру 2 години буквально у "висячому" стані люди не хочуть, тому перекрили трасу, щоб привернути увагу до проблеми.