BűnbandákЗі Львова та населених пунктів Львівщини у соцмережах з'являється інформація про те, що невідомі особи роблять спроби викрасти дітей, переважно шкільного віку. Методи у зловмисників схожі - пропонують підвезти дитину, чи покатати у автівці, припрошують посмакувати цукеркою, або дурять дітей, що нібито в машині на них чекають рідні.

1516354153За аналогічним сценарієм ледь не сталося лихо і в Трускавці. Як повідомила на своїй Фейсбук сторінці місцева мешканка Тетяна Мотика, цими днями до її доньки на вулиці Сагайдачного неподалік одного з магазинів міста підійшла незнайома дівчина та запропонувала сісти у авто, де на неї мав би чекати тато.

Як повідомляють Джерела Трускавця, у польції повідомили, що останнім часом ніхто з місцевих мешканців із скаргами не звертався. Правоохоронці закликають  провести в цілях безпеки профілактичні розмови із своїми дітьми, наголосивши на тому, щоб не розмовляти із підозрілими незнайомцями на вулиці, не брати у них солодощі та в ніякому разі не  сідати в чужі авто. Окрім того, у поліції закликають батьків дбати про безпеку своїх дітей – відводити та забирати їх зі школи, якщо це діти молодших класів, а також зустрічати із гуртків, якщо діти повертаються додому в пізній порі.