21686121 1827757400572274 5851821276319965810 nУчора комісія підготувала висновок по роботі за 2017 рік львіввської школи-інтернату для дітей з вадами слуху. Про це повідомлила член комісії Наталія Шелестак на своїй сторінці у Facebook.

"В продовження теми інтернату і комісії. Перш за все хочу подякувати членам комісії і керівнику департаменту освіти Любомирі Мандзій за те, що до ночі розбирали ті порушення, які вдалося побачити членам комісії. Було вирішено продовжити роботу і не робити висновків сьогодні. Бо ще все не опрацьовано.

Дякую всім членам комісії за бажання допомогти діткам з інтернату і за чесність в засіданні комісії. Результати роботи комісії оприлюдню згодом ( скоріш за все наступного тижня). Окремо хочу звернутися до викладачів, педагогів та вихователів! Ніхто не говорить про закриття інтернатів (я жодного разу в комісії цього не чула!) Мова йде лише про умови перебування дітей і фінансовий моніторинг діяльності адміністрації. Прошу не додумувати те чого нема.

За себе особисто і за батьків, діти яких перебувають в інтернатах, хочу подякувати вам всім за роботу з дітьми і вашу працю. До речі, сьогодні я зазначала в засіданні, що з боку батьків до викладачів і процесу навчання ми не отримували жодних скарг. А от скарги на умови перебування є і їх багато. І не лише в інтернаті, де проходить перевірка.

Ще хочу окремо звернутися, до батьків тих діток, котрі живуть і навчаються в інтернаті. Друзі, знайдіть в собі сили писати не лише мені чи Галині Янко в приват, а прийдіть і скажіть про ті зловживання, які відбиваються на житті ваших діточок. Ми не можемо бути постійними передавачами цієї інформації. Ви маєте писати відповідні заяви! і тоді ми матиме змогу допомогти Вам і Вашим діткам, залучити поліцію (бо є за що і ви це знаєте), залучити прокуратуру та інші органи. Просто прийшов час перестати боятися, а треба боротися за права своїх дітей і дітей, котрі не мають батьків і вчаться з вашими дітьми. Я переконана, що ніхто не наважеться вам потім мстити чи вашим діткам, ваші страхи даремні. Чекаємо вас в любий зручний час, заяви скласти допоможемо", - йдетться у повідомленні.

Нагадаємо, раніша Наталія Шелестак говорила про недостатне технічне забезпечення таких шкіл.

Школа-інтернат Марії Покрови є державним корекційно-реабілітаційним закладом освіти для дітей з вадами слуху. 

Основні напрямки, за якими працює школа: здобуття учнями повної середньої освіти; розвиток зв’язного та писемного мовлення; розвиток слухової функції, формування навичок; сприймання усного мовлення; психологічний супровід; вивчення української жестової мови; відповідна професійна підготовка учнів. У закладі працює 52 вчителів і вихователів. Навчається 95 дітей із вадами слуху. Наповнюваність класів 6-10 учнів.