45ca5771c7Регіональна філія «Львівська залізниця» 18 вересня підписала договір на закупівлю гальмівних колодок з ТОВ «РКГруп» на 2,86 млн грн. Про це повідомляється на Prozorro.Замовили 9 тисяч гальмівних колодок для моторвагонного рухомого складу типу «Ф», вартість за одиницю становить 317 грн. Варто зазначити, що така ціна є значно вищою, ніж загалом в аналогічних закупівлях. Було проведено сім тендерів з аналогічною специфікацією. В переважній більшості переміг ТОВ «Ніжинський дослідно-механічний завод» з пропозицією 214 грн за штуку. Таким чином ймовірна переплата у даній закупівлі становить понад 920 тис. грн. Про це повідомляють Наші гроші.

Конкурентом на торгах виступило ТОВ «Хелікс пром». Обидві компанії виставили пропозиції, які повністю відповідали очікуваній вартості закупівлі й не зменшили їх навіть на копійку.

Раніше компанія «Хелікс пром» перемогла в тендері з найдорожчою пропозицією, де пропонувала акумуляторні батареї 6-СТ виробництва ТОВ «Мегатекс». Компанія-виробник ТОВ «Мегатекс» фігурує в ряді судових справ, зокрема, про ухилення від сплати податків та фінансування терористичних організацій.

Власником та директором ТОВ «Хелікс пром» є Леонтій Кокін. Фірма зареєстрована  рік тому у Києві, на складі, де «прописано» ще з десяток інших фірм. Раніше директором була Бражчук Даніела, яка є директором у ще понад 20 компаніях, які зареєстровані трохи більше ніж рік тому.

ТОВ «РКГруп» зі «статутником» у тисячу гривень належить Сергію Гараничеву. Згідно з Prozorro, у Львівській області підприємство отримало замовлень на загальну суму понад 10,2 млн грн. Усі п‘ять закупівель стосувались обладнання для залізниці, й у кожній з них єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Хелікс пром».