home1Лише протягом першої половини вересня в системі публічних закупівель Prozorro з’явилось 35 угод на будівництво або капітальний ремонт  вуличного освітлення у Львівській області. Загальна сума договорів склала 10,9 млн грн, роботи за якими планують завершити до кінця 2017 року. Про це повідомили Наші гроші.

Джерелом фінансування в більшості випадків є місцеві ради, які отримали кошти на освітлення внаслідок перемоги в конкурсі мікропроектів місцевого розвитку від Львівської обласної ради. Загалом на конкурс було подано 1303 заявки, з яких 186 саме на проекти з освітлення.

Переважно йдеться про роботи в селах та селищах міського типу Львівської області. Більшість населених пунктів, де з’являться освітлені вулиці, розташовані в Старосамбірському, Жидачівському та Мостиському районах.

Найдешевшим є замовлення на поточний ремонт вуличного освітлення в селі Городищенське (Жидачівський район) — 39 тис. грн, найдорожчими будівництво нової лінії в селі Нижня Рожанка  (Сколівський район) та ремонт освітлення у Брюховичах (Львів) — 918 та 891 тис. грн відповідно.

Серед підрядників простежується виразна «географічну» вибірка. Так усі замовлення на роботи в Старосамбірському районі отримала приватна підприємиця Ганна Фем’як, мешканка Старого Самбора, а п’ять підрядів на роботи безпосередньо в Старому Самборі одержав мешканець району підприємець Василь Дмитришин.

Найбільшу кількість замовлень отримали ТОВ «Сапфір Інвест» (1,26 млн грн), ФОП Ганна Фем’як (1,93 млн грн) та ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» (3,38 млн грн).