899 1Щороку у Львові з’являється близько тисячі нових місць у дошкільних навчальних закладах. Міська рада розраховує, що за кілька років потреба мешканців міста в дитячих садках буде повністю задоволена. Про це розповів директор ЛКП «Інститут міста» Олександр Кобзарєв, пише «Твоє місто».

«Років за п’ять ми будемо мати стовідсоткову можливість охопити всіх дітей», – сказав він. За словами Кобзарєва, міська влада не має змоги будувати нові дитячі садки, проте відновлює ті, що були занедбані або здані в оренду. За інформацією Інституту міста, зараз на сто місць у дитсадках припадає 174 дитини дошкільного віку.

«Міська рада також працює над впровадженням принципу “гроші йдуть за дитиною”, щоб ми могли передавати гроші, які виділяє держава, приватним закладам», – додав він. У міській раді розраховують, що новостворені приватні дитсадки частково компенсують брак місць у комунальних дошкільних закладах.

Нагадаємо, 6 квітня на пленарному засіданні Львівської міської ради затвердили Програму надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам міста Львова приватної форми власності на 2017 рік.

Як повідомив депутат ЛМР Валерій Веремчук, річне фінансування цієї програми обійдеться 2017 року в 4,63 мільйона гривень: 2,7 мільйона для шкіл і 1,9 мільйона для дитсадків. Підтримка одного учня приватної школи коштуватиме місту 2 тисячі гривень на рік, дошкільнятка – 2,4 тисячі. Для порівняння, в комунальних закладах  — це 9 тисяч і 17 тисяч гривень на рік відповідно.