21764448 1497259190359422 1219866446 o 960x540Поліція Дрогобича впіймала злодія, який грабував могильні склепи. Чоловіка затримали на гарячому, під час пограбування однієї з могил на кладовищі по вул. Грушевського. Про це пише «Трускавець.Online».

Інцидент відбувся 21 вересня. Злодія впіймали на гарячому, – на момент прибуття поліціянтів, він орудував у одній з могил на міському кладовищі по вул. Грушевського.

За словами поліції, затриманим виявився молодий чоловік, мешканець сусіднього міста. За попередньою інформацією, грабіжник діяв самостійно. Вистежити та затримати могильного злодія вдалось завдяки влаштованим засідкам та повідомленням, які надходили до поліції від мешканців міста.

«Встановлено, що зловмисник вже був раніше засуджений за вчинення крадіжок. Зараз ми перевіряємо його причетність до злочинів, скоєних на кладовищах. Загалом від початку року у Дрогобицькому районі і зокрема в місті Трускавець сталося близько двадцяти таких правопорушень», – розповів начальник Дрогобицького відділу поліції полковник поліції Андрій Білас.

Нагадаю, що поліцією було відкрито кримінальне провадження по факту зламів та пограбувань родинних склепів на цвинтарях міст Трускавця, Дрогобича, Борислава. В рамках цього провадження, вестиметься подальше слідство щодо затриманого чоловіка. Найімовірніше, йому загрожуватиме позбавлення волі (за ст. 297 Кримінального кодексу України “Наруга над могилою”).

Нагадаю, що впродовж кількох тижнів на Дрогобиччині було зафіксовано чимало випадків грабунку могильних склепів. Від рук зловмисників постраждало чимало могил, – їх розбивали свідомо, з ціллю наживи, в пошуку дорогоцінних речей.

Також Форпост писав