Польський телеканал «Superstacja» запустив нову інформаційно-публіцистичну програму – «На часі UA» українською мовою. Програма виходитиме щосуботи о 21:45 за польським часом. Її випуски також з’являтимуться на YouTube-каналі «TELEWIZJASUPERSTACJA». Перший випуск 26-хвилинної програми вийшов в ефір 16 вересня. Про це POLUKR.net дізнався з сайту телеканалу.

 «На часі UA» – це щотижнева програма інформації та консультування для 1,5 мільйона українців, які проживають у Польщі. Програма, яка виходить українською мовою, представляє найважливіші події життя української меншини в нашій країні, а також важливі події з точки зору польсько-українських двосторонніх відносин», – зазначено в описі програми. Журналісти додають, що вони намагатимуться відповісти на найважливіші питання про повсякденне життя в Польщі. Завдяки інтерв’ю з гостями, запрошеними в студію, програма «На часі UA», за їхнім задумом, має стати платформою порад, які зможуть полегшити життя українців, що мешкають у Польщі.

На початку першого випуску програми його ведуча Катерина Малафєєва повідомила, що «програма виходить за підтримки Фонду «Український інформаційний центр». Це заснована наприкінці 2015 року польська організація з офісом у Варшаві, яку очолює журналістка із Чернівців Оксана Денисюк.

Як зазначає сайт PROstir.pl, «Superstacja» – це польський телеканал, власником якого є компанія «Ster» з групи польського медіа-бізнесмена Зиґмунда Сольожа-Жака.

«На часі UA» – перша українськомовна програма в ефірі комерційного польського телеканалу. Досі програми українською мовою існували тільки на регіональних каналах Польського громадського телебачення (у Білостоці й Ольштині), а також в ефірі загальнонаціонального каналу громадського мовника TVP3 – щомісячний публіцистичний випуск «Теленовини».