v121 вересня у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулося чергове засідання Колегії та профкому студентів і аспірантів. Серед питань порядку денного було обговорено питання побудови нового студентського гуртожитку на території студмістечка Львівської політехніки.

Було зазначено, що виникає загроза зриву початку будівництва, і, як наслідок, – стає непередбачуваною доля всього гуртожитку (будівництво відбувається за державні кошти, а це потребує дотримання графіку робіт, оскільки фінансування є поетапним).

«Незрозумілими є побоювання мешканців сусіднього будинку щодо новобудови, тож у студентської спільноти Львівської політехніки виникає глибоке занепокоєння з приводу дотичності до цього питання низки громадських організацій, які, прикриваючись «благими намірами», черговий раз піаряться, використовуючи мешканців, що проживають поруч із ділянкою забудови», - йдеться в повідомленні на сайті «Львівської політехніки».

Обговоривши цю проблему, органи студентського самоврядування та профспілки ухвалили таке:

  • Розпочати інформаційну кампанію під гаслом «Де нам жити?» для привернення уваги громадськості до загостреної проблеми студентського житла у Львові загалом та Львівській політехніці зокрема і для захисту ініціативи побудови студентського гуртожитку, щоб вона не була похована, щойно народившись.
  • Звернутися з відповідними листами до очільників міста й області задля забезпечення об’єктивного всестороннього (студенти – теж виборці), а головне – швидкого розв’язання цієї ситуації.
  • Залишити за собою право на студентські акції.

Раніше Форпост писав