793822 92904d140c69f5074657de94ca2c61b9У Львові перебуває делегація Ради директорів ЄБРР. Сьогодні відбулась зустріч міського голови Львова Андрія Садового з делегацією Ради директорів ЄБРР. Оскільки місто Львів є партнером Банку, під час зустрічі було обговорено спільну реалізацію наступних проектів – щодо поводження з ТПВ, модернізації рухомого складу транспорту та транспортної інфраструктури, реалізації заходів з безпеки дорожнього руху. Також місто запропонувало спільно реалізувати велику програму з енергозбереження, що допомогло б менше коштів та ресурсів витрачати на обслуговування.

«Моя мрія, щоб основна частина громадського транспорту була безпечною. З точки зору безпеки транспортну нам багато треба зробити. 95% розробок ІТ компаній в світі є зі Львова. Саме впроваджуючи комплексу програми ТПВ, ми хочемо задіяти максимально наш ІТ-сектор, щоб всі інновації були впроваджені тут. У цьому напрямку можна багато зробити. Що мені дуже подобається, що всі тендерні процедури ЄБРР відбуваються за міжнародними стандартами. Всі проекти Банку у Львові є успішні. Те, що ми ставимо собі за мету на найближчий час – це вибудовування комунального енергохолдингу», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Також під час зустрічі сторони поспілкувались про етапи реалізації проекту з ТПВ – рекультивації полігону та будівництва сміттєпереробного заводу. «Ми пережили дуже непростий рік для міста Львова. Щоб ви розуміли, після підпалу нашого полігону, ми більше року були у сміттєвій блокаді. Місто, яке продукує кожного дня 600 тонн відходів, не мало можливості вивозити сміття на інші полігони. Зараз ми маємо спільний з Банком проект і маємо амбіцію збудувати перший в Україні завод з глибинної переробки сміття», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Під час зустрічі обговорили і реалізовані у Львові проекти міста та ЄБРР, зокрема: оновлення рухомого складу та модернізацію трамвайного депо, реконструкцію вулиць вздовж трамвайних маршрутів № 2 та №6, трамвай на Сихів, а також проекти, які зараз перебувають на етапі реалізації: модернізація системи теплопостачання міста, проекти по біогазу на очисних спорудах, запровадження електронного квитка у громадському транспорті, проекти, які стосуються питання поводження з ТПВ.

Відтак, серед обговорених проектів, які місто Львів запропонувало для спільної реалізації з ЄБРР у майбутньому: модернізація інфраструктури поводження з ТПВ, оновлення міського громадського транспорту, ремонт трамвайного та тролейбусного депо, будівництво та реконструкція тролейбусних та трамвайних ліній. Окремі проекти запропоновано в рамках безпеки дорожнього руху. Також Львівська міська рада запропонувала спільно напрацювати та реалізувати проект з енергоефективності в місті. Обговорено можливість створення енергетичного холдингу в рамках реалізації стратегії корпоративного управління.