16 main ukrУ с. Недільна Старосамбірського району розпочали облаштування музею УПА. Про це  розповіла голова Старосамбірської районної ради Тетяна Терлецька, повідомляє «Вголос».

«Ми вирішити розширити музей президента Української Головної Визвольної Ради Кирила Осьмака та у цьому ж приміщенні облаштувати ще й музей УПА. Аби відповідно створити цілісний туристичний маршрут, яким можна об’єднати Самбірський, Старосамбірський і, можливо, Дрогобицький район», - зазначила вона.  

За словами голови райради, на території району є різні локації, які є свідченням того, що УПА воювала за свою землю. У 1943 році у с. Недільна діяла підстаршинська школа УПА. Поблизу села, на горі Діл, відбувся бій УПА з німецькими загарбниками та створили у 1944 році Українську головну визвольну Раду.

«Цьогоріч ми також на горі Діл відкрили і освятили Вежу пам’яті - як символ незламності українського духу і пам’ятник усім борцям за свободу і незалежність України. Важливо всі ці місця слави об’єднати у туристичний маршрут з візитівкою - Вежею пам’яті», - додала Тетяна Терлецька.  

Також вона розповіла, що ідея створення музею, яку розглянули на минулій сесії райради, належить депутату Старосамбірської райради Ігорю Піхоцькому.