5406100fa096ce9d5d3d38be8747e9ca8edb66dfМитники більше не зможуть вимагати від військових частин платити податки за безоплатну передачу майна від Державної Виконавчої Служби. Про це повідомила громадська активістка та правозахисниця Галина Янко.

"Вчора на апаратній нараді мною було озвучено питання до представника Львівської митниці, чому митники дозволяють собі вимагати від військових частин платити податки за безоплатну передачу майна від Державної Виконавчої Служби. Голова ОДА доручив розібратися в цьому питанні, бо не зрозуміло, яким боком митники вирішили, що вони головні в цій країні, а наші військові не можуть отримати а ні матеріалів для ремонту, а ні автомобілів, які десятками конфісковані стоять на митниці.

Станом на сьогодні, щойно мала розмову з представником ДФС області, яка категорично заперечила позицію митниці, та проінформувала, що Державна фіскальна служба не має жодних заперечень і не вимагає сплати податків з військових частин за безоплатну передачу майна від ДВС та застережень у рішенні не виклали. Дякую керівництву ДФС за швидку реакцію на скаргу, та Ярославу Жукровському за інформацію та тверду позицію щодо наших військових. Тепер залишається питання до митниці, і я підозрюю, що хлопцям, які воювали потрібно буде задатвати його вже найближчим часом особисто тет а тет керівництву Львівської митниці", - йдеться у повідомленні.