13726009Як повідомили в КУ «Інститут міста», сьогодні, 27 вересня, у рамках проекту «Вулиця для всіх» відбудеться відкрита зустріч-обговорення щодо простору поблизу церкви св. Ольги і Єлизавети: як і що потрібно змінити? Зустріч відбудеться о 18.30 год. За адресою вул. С.Бандери, 91, 21 аудиторія СЗШ № 55, повідомляє прес-служба ЛМР.

Планування пішохідної зони було здійснене як результат громадських публічних обговорень, які відбулися в липні 2017 року.

Були визначені основні побажання щодо перетворення цього простору:

  1. Комфортність місця, яке буде простором для відпочинку,
  2. Постійний затінок,
  3. Простір має бути цілісним та атрактивним,
  4. Мінімалізувати рух автівок.

«Простір частини вулиці С. Бандери перед церквою св. Ольги і Єлизавети, має переважаючий лінійний характер, а людські потоки, що його перетинають, є здебільшого діагональними. Також для цього простору є характерним великі тимчасові скупчення людей, що очікують на громадський транспорт, тобто простір перед церквою св. Ольги і Єлизавети використовується як транзитний і як тимчасовий. Аналізуючи стан озеленення, ми виявили його здебільшого незадовільний стан, але й також багато можливостей його покращення. У нашому рішенні ми пропонуємо трактувати простір частини вулиці С. Бандери, перед церквою св. Ольги і Єлизавети як вхідну, запрошуючу зону до самої вулиці С. Бандери і до міста загалом.

Зазначимо, що в межах цієї зустрічі будуть запрезентовані напрацювання нового трафіку транспортного руху навколо церкви св. Ольги і Єлизавети від Ігоря Могили, керівника відділу стійких транспортних систем ЛКП «Інститут просторового розвитку» та обговорення нового дизайну громадського простору навколо церкви св. Ольги і Єлизавети від архітекторів Ольги Криворучко і Валентина Шароватова», - розповідають в КУ «Інститут міста».