2.1.2У травні 2017 року Академія сухопутних військ ім, П.Сагайдачного уклала угоду на 3,6 млн грн про закупівлю сиру з приватним підприємцем Петром Боднарчуком. Як з’ясували експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» ця закупівля є неправомірною, оскільки, більш ніж за рік до проведення торгів, підприємець порушив закон «Про захист економічної конкуренції». Про це пишуть "НГ. Львів".

Згідно із Реєстром про зведені відомості рішення органів Антимонопольного комітету, ФОП Петро Боднарчук ще у листопаді 2015 року порушив законодавство і АМКУ визнало його таким, що спотворив результати торгів.  На підприємця було накладено штраф і протягом трьох років з ним заборонено укладати угоди на відкритих торгах.

«Центр громадського моніторингу та досліджень» скерував офіційне звернення до керівника Західного офісу Держаудитслужби з вимогою перевірити факти та обставини закупівлі. Експерти наголошують, що згідно з українським законодавством, тендерний комітет Академії був зобов’язаний відхилити пропозицію підприємця Петра Боднарчука.

Попри це, підряд на 3,6 млн грн був не єдиним, який Академія уклала з підприємцем. Лише у 2017 році тендерний комітет Академії уклав 4 угоди на 4,5 млн грн з Петром Боднарчуком. Крім того, його дружина приватний підприємець Мирослава Боднарчук, отримала від Академії 3,2 млн грн у 2017 році.

Як раніше повідомляли «НГ. Львів» у розслідуванні «Годувальники з одним телефоном», родина Боднарчуків входить у групу приватних підприємців, які вже кілька років ходять на одні й ті ж самі тендери Академії. Вони пов’язані спільним бізнесом, родинними зв’язками та однаковими номерами телефонів. Лише за один рік група розподіли між собою 57 млн грн на закупівлях продуктів від Академії.