e8d0d3639100a3cfb0abfdb03798430dВирішення проблеми забруднення річки Вишенька, що у с. Зимна Вода біля Львова, залишається на рівні листування між львівською обласною екоінспекцією та владою міста Львова.

Як йдеться у листі Державної екологічної інспекції у Львівській області від 12 вересня цього року, для вирішення проблеми було скеровано листи у Скнилівську сільську раду, а також у ЛМКП «Львівводоканал» та Франківську районну адміністрацію. У Скнилівській сільській раді відповіли, що на їх території джерел забруднень річки Вишенька не виявлено. «Львівводоканал» запевнив, що колектор на вул. Кульпарківській – це колектор дощової каналізації, відтак, перебуває в опікуванні районних адміністрацій Львова. А у Франківській адміністрації відхрестилися від проблеми, переадресувавши листа у Залізничну райадміністрацію. Звідти відповіді поки що немає.

22053240 528689820798572 1158892007 nВодночас, Державна екологічна інспекція у Львівській області у листі констатує факт виявлення витоку неочищених стічних вод поблизу вул. Кульпарківська 224. Також за результатами відбору проб води з річки Вишенька та із згаданого колектора виявлені значні перевищення гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин, а саме азоту амонійного та нітратного, фосфатів, біологічного та хімічного споживання кисню, заліза загального тощо. «Ці речовини вказують на загальний рівень забрудненості води стічними господарсько-побутовими відходами», - йдеться у листі екоінспекції.

Нагадаємо, раніше місцева влада села Зимна Вода звернулася до влади Львова та екологічної інспекції із проханням перевірити можливе джерело забрудення річки Вишенька, що протікає у селі Зимна Вода. Працівники Держекоінспекції у Львівській області провели заходи державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Зимноводівської та Скнилівської сільських рад, а також у м. Львові по  вулиці Кульпарківській поблизу будинку 224. За вказаною адресою по вулиці Кульпарківській виявлено витік неочищених стічних вод з міського колектора. В ході обстеження на території Скнилівської сільської ради встановлено, що вода у річці має сивуватий відтінок.  Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби води з річки Вишенька та міського колектора, з якого відбувається витік неочищених стічних вод.

Також Форпост писав