1490170038Депутати-свободівці в Бродівській районній раді вимагають терміново відремонтувати приміщення психолого-медико-педагогічної консультації та зберегти його у власності районної громади. 

Про це заявила депутат від ВО «Свобода» Богдана Башко на сесії Бродівської районної ради, пише "Вголос". Депутатське звернення адресоване голові Бродівської РДА Орестові Цигилику, Голові Бродівської районної ради Євгенові Шведу та начальнику відділу освіти Бродівської райдержадміністрації Миколі Сторожуку. 

«Тривалий час на вул. Просвіти, 15 діє Бродівська районна психолого-медико-педагогічна консультація. Заклад дуже важливий, адже в ньому обслуговуються та навчаються найбільш вразливі категорії – діти з інвалідністю, з обмеженими фізичними можливостями, ті, що потребують колекційного навчання. Зокрема, 22 дітей приходять сюди на заняття, понад 40 дітей, а також їхні батьки та вчителі отримують тут консультації фахівців. На жаль, цих дітей обслуговують в жахливих умовах.

Кілька років тому в приміщенні було зроблено ремонт, але після цього почалися проблеми. Три роки тому виникла пожежа, яка зруйнувала дах та інші конструкції. Зараз усередині затікають стелі та стіни, зовнішня стіна понищена, зруйновано пандус. Рік тому Бродівське телебачення транслювало сюжет про ситуацію в установі, однак це не дало ніяких результатів.

Відтоді ситуація тільки погіршилася. Нещодавно керівництво установи попередили, що цього сезону будинок залишиться без опалення через технічні проблеми.   

Усі ці факти свідчать про те, що районну психолого-медико-педагогічну консультацію намагаються «вижити» з цього приміщення.

А зважаючи на те,  що міська влада звертається до райради про передачу у власність будинку на Просвіти, 15, остерігаємося, що хтось вже накинув оком на будинок в центрі міста й готовий його «прикупити».

Наполягаємо на збереженні приміщення у власності територіальної громади району та виділення коштів на терміновий ремонт.

Також вимагаємо вирішити питання із забезпеченням опаленням установи на сезон 2017-2018 років», - йдеться у зверненні.