Львівський портал

starodruk3 січня на пункті пропуску «Краковець» українець намагався приховати від прикордонників стародруки. Про це інформує прес-службі ДПС.

Так, громадянин України автомобілем Toyota прямував з України в Республіку Польщу через м/п «Краковець». Для проходження митного контролю   він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор».  Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці  виникла підозра про наявність в ньому товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України. Автомобіль оглянули, в багажному відділенні у двох сумках виявили друковані видання.

З найстаріших – «Типограціи Конрада Вингебера», рік видання – 1845, видання «Головный складь в. книгарнь Сайфарта и Чайковского и Ставропигыйского Института у Львовь», рік видання – 1888. Серед інших – книги початку ХХ ст. – художні твори, словники, наукові видання. Чимало книг невідомих авторів та видавництв. Також багато стародруків німецькою мовою. Загалом вилучено 68 штук.

За ознаками порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України складено протокол. Історичну та культурну цінність стародруків встановлять експерти.

Про причетність цих стародруків до зниклих зі Львівської галереї мистецтв не повідомляється.

Нагадаємо, що з Львівської галереї мистецтвзникли95 стародруків. 5 січня керівництво музею припустило,де їх можна шукати, а донька Бориса Возницького заявила про те, щокнижки, ймовірно, не зникли.