Форпост

obigrivУчора громадські активісти об’їхали 4 з 6 шкіл (№84, №83, №9, "Лідер"), які «призначені» чиновниками і ЛМР пунктами обігріву. Про це на своїй сторінці у Facebook пише громадський активіст, голова Батьківської ради Львівщини Олена Пономарева.

«Відповідально заявляю: ніяких пунктів обігріву в школах не організовано! Більш того, працівники та адміністрації шкіл не отримували жодних вказівок та ресурсів і лише від нас дізналися про свою небезпечну місію», - написала вона.

«Тільки в одній зі шкіл, №9, ми побачили наспіх роздруковані та розміщені на вікні оголошення "Пункт обігріву", оскільки за 20 хвилин до нашого приїзду у них побували журналісти і вели відеозйомку. Про наш приїзд вони так само були попереджені, як ми здогадуємося, колегами.

Батьківська рада Львівщини категорично проти розміщення пунктів обігріву в навчальних закладах міста, оскільки школи не пристосовані виконувати функції стаціонарних пунктів обігріву – це неефективно, небезпечно і несе загрозу здоров'ю дітей і працівників школи.

Хочемо нагадати чиновникам ЛМР та меру, що пункт обігріву – це не тільки бездумно обране приміщення.

Пункт обігріву - забезпечення постраждалого населення водою, продуктами харчування, надання медичної та психологічної допомоги.

Вимагаємо не імітувати турботу про людей та припинити перекладати відповідальність , а виконувати свої прямі посадові обов'язки.

Створити реальні пункти обігріву: стаціонарні (лікарні, райадміністрації, ЖЕКи ...), мобільні (намети, каркасні модулі), пересувні (автобуси). Залучити фахівців: медиків і волонтерів. Забезпечити пункти обігріву всім необхідним», - написала Олена Пономарева.

Активісти готують офіційне звернення і просять громадські організації, депутатів, ЗМІ підтримати їх вимоги, бо через непогоду та безвідповідальність влади життя і здоров’я багатьох людей під загрозою.

Адреси пунктів обігріву у Львівській області можна подивитися тут.