55549e79a450dУ понеділок, 2 жовтня, з парафіяльної каплиці св. Луїджі Оріоне, розташованій по вул. Лінкольна 12, в період між 14.00 та 18.00 невідомими було викрадено з престолу кивот. Про це поідомив парох парафії Божого Провидіння УГКЦ отець Юрій Блажиєвський.

"Кивот містив в собі невелику кількість освячених Євхаристійних Частиць, призначених для уділення Святого Причастя хворим парафії. Цей кивот являє собою зміцнену металеву скриньку в формі куба, вагою близько 10 кг, що містилася всередині просторішої дерев'яною обудови. Кивот, як і завжди, було замкнено на ключ, що зберігається в іншому місці і якого зловмисники не знайшли.

Осіб, що вчинили цей несвідомий або свідомий акт зневаги Пресвятого Таїнства, поки що встановити не вдалося. Особливої уваги заслуговує моральна складова цього злочину. Не кажучи про те, що крадіжка — сама по собі є смертним гріхом, а будь-яке, навіть дрібне, окрадення храму є зневагою святості цього місця, тим більшою стає провина, коли посягається на найсвятіше — Пресвяту Євхаристію, в Якій Господь робить себе беззахисним і довірливим заручником любові до людей.

Відразу ж після виявлення злочину було повідомлено відповідну церковну владу та викликано поліцію, якій надано всі можливі матеріали справи. Будемо сподіватися, що в цьому випадку призначені слідчі докладуть всіх зусиль, щоби така резонансна справа була швидко розкрита.
Обставини скоєння злочину наштовхують на думку, що грабіжники вчинили крадіжку, скоріш за все, лише з метою збагачення, не усвідомлюючи, що могло би міститися в кивоті. Сподіваюся, що усвідомлення скоєного порушить їхні серця до щирого розкаяння і недопущення святотатства.

Прошу всіх повідомляти будь-яку інформацію, що могла би стосуватися справи", - йдеться у повідомленні.