303 142482Поліцейські під наглядом районної прокуратури міста Ряшева з’ясовують обставини публічного підбурювання до ненависті через національні відмінності. Вони опублікували зображення порушника, якого зафіксували камери відеонагляду, коли він наносив написи на будівлю Почесного консульства України в Ряшеві. Про це POLUKR.net дізнався з сайту поліції Підкарпатського воєводства.

Нагадаємо, інцидент стався в суботу, 30 вересня. Чоловік наніс на будівлю, в якому розміщено Почесне консульство України, написи, що закликають до ненависті за національною ознакою. Зокрема, на стіні було намальовано свастику та розміщено написи «Україна — ОУН-УПА», «Waffen SS Galitzien», а поряд із гербом України на інформаційній табличці консульства зобразили шибеницю та написали «Raus» (німецькою – «Геть!»).

Поліцейські, які поінформували про інцидент, здійснили огляд місця події, прийняли повідомлення про злочин, опитали свідків. Вони також переглянули зображення з камер відеонагляду, які зафіксували час злочину та на яких є зображення чоловіка, що писав на стіні. Тепер поліцейські під керівництвом прокурора проводять заходи, спрямовані на виявлення та арешт злочинця. Усіх, хто бачив або впізнає чоловіка, просять звернутися до поліцейського управління в Ряшеві або зателефонувати до поліції.