22219571 1863283627320244 1480299536 oЙмовірність того, що автодорога Т1402, а саме її відрізок між Трускавцем і Дрогобичем, зруйнується або обвалиться немає. Про це сьогодні, 10 жовтня, в коментарі Гал-інфо розповів заступник міського голови Трускавця Олексій Балицький.

Спростовуючи відповідні побоювання мешканців регіону (мова йде не лише про Трускавець, але й про Стебник та Борислав), Олексій Балицький пояснив:

"Беручи до увагу те, що в зоні рудника №2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" стався обвал порід, є загроза руйнування даної дороги. Щодо цієї проблеми сьогодні, 10 жовтня, на сесії Львівської обласної ради я особисто задав запитання директору департаменту екології  та природних ресурсів Львівської ОДА Руслану Гречанику. Він офіційно відповів, що загрози руйнування дороги немає. Якщо керівник такого рангу на сесії ЛОР дає таку відповідь, думаю, що він розуміє про що говорить і усвідомлює всі наслідки, які можуть виникнути".

"Є багато різноманітних пояснень щодо цієї ситуації (з утворенням провалля поблизу Трускавця - ред.). Однак ми точно знаємо, і такі ж висновки подає Інститут нафти і газу міста Івано-Франківськ, що загрози для родовища мінеральних вод "Нафтуся" також немає", - додав заступник мера Трускавця.

Окрім цього, Олексій Балицький розповів, що через поширення в ЗМІ неперевіреної інформації туристи відмовляються від поїздок в Трускавець, однак підстав для цього немає. 

"Незалежно від того, як будуть розвиватись події - чи це стався цей обвал, чи можливо будуть якісь наслідки з руйнуванням дороги - жодної загрози для населення міста Трускавець чи для мінеральних вод "Нафтуся" немає і не буде. Це підтвердив ліцензіат ПрАТ "Трускавецькурорт" і такими ж є висновки Інституту нафти і газу", - наголосив він.

Балицький також розповів, що на сесії облради підготували звернення до Кабміну, в якому йдеться про призупинення дії спеціального дозволу на користування надрами родовища поблизу Трускавця.

"Рудник №1 зараз перебуває у безпечному стані. 80% рудника розміщується під містом Стебник. Якщо розпочнеться видобуток тих калійних добрив, тим самим способом, як у випадку рудника №2, ми однозначно матимемо ту ж ситуацію через певний період часу. Тому слід шукати інші способи видобування", - підсумував посадовець.