122313215Сьогодні, 12 жовтня, о сьомій ранку СБУ розпочало обшуки  активістів "Автономного опору". Частину активістів забрали на допит та досі не відпустили. Про це розповіла Форпосту громадська активістка Анна Іванцик.

 До будинку на вул. Копистинського, 11а, де мешкають члени "Автономного опору" з ранку прибули працівники СБУ разом із групою захоплення.

22450173 1774099775936579 5146226363773823957 n 2"Вони виламали двері. Ні мене, ні адвокатів до квартири не впускали. Такі ж обшуки влаштували у  Максима Осадчука, Ярини Волошин, Антона Парамбуля, Катерини Бенюк. А також по нашій старій адресі на вул. Залізничній 20, де в нас колись був зал, ми виїхали звідти пів року тому. І так само проводять обшук у магазині, де працюють наші активісти на вул. Городоцькій", - каже Анна Іванцик.

Вони пов'язують це із акцією, яку раніше у Києві під стінами СБУ провели активісти "Автономного опору". За словами членів організації, СБУ повідомило, що обшуки проводяться у рамках кримінального провадження за виступи до повалення конституційного ладу в Україні.

14 жовтня "Автономний опір" анонсував альтернативний марш УПА, який приурочено до  75 річниці створення повстансьої армії. Під час таких акцій у попередні роки вже виникали сутички із представниками правих організацій.

"Повторюється те саме, що було минулого року на 1 травня з Олегом Кордіякою, йому предявляли цю ж саттю, і це зараз відбувається у квартирах "Автономного опору". У наших хлопців вилучили ноутбуки, винесли наші прапори, які ми готували до маршу УПА. Хоч ніяких документів вони нам не показували. Я двічі викликала поліцію та написала заяву про вчинення неправомірних дій", - додає активістка.