72186d906acbbcef5b20e5bc6e763ff6Наприкінці червня у ЗСШ №3 м. Трускавця виникла конфліктна ситуація - батьки відмовилися здавати «добровільні» внески на ремонт класу, у якому мали вчитися їхні діти. Натомість вони вимагали у керівництва школи та міста виконати покладені на них обов’язки – забезпечити належні умови для навчання першокласників. Про це повідомляють Джерела Трускавця.

Надане ж керівництвом школи приміщення було у жахливому стані: вицвілі стіни, старі меблі, грибок у кутку  біля умивальника. Директор навчального закладу Галина Умнова таку шокуючу занедбаність пояснювала тим, що вчителька, яка «випустила» четвертокласників, досягла пенсійного віку. Й, знаючи, що йде на заслужений відпочинок, не надто переймалася створенням затишку та комфорту у приміщенні.

Батьків такі «аргументи» не задовільняли, вони були налаштовані рішуче й таки дотиснули трускавецьку владу. Завдяки активності та згуртованості, а також зверненням найактивніших їхніх представниць Марії Єлащук та Ольги Хейфец у профільні структури– непридатний для навчання клас відремонтували за бюджетні кошти. А історія про цю локальну перемогу набула розголосу. Про неї розповіли журналісти регіональних та центральних ЗМІ. В ефірі каналу «Інтер» сюжетпро вимоги благодійних внесків у навчальних закладах, у якому йшлося й про Трускавець, прокоментувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Одне слово, трускавецька ЗСШ №З здобула всеукраїнську «славу», що, звісно, не викликало захоплення у директора закладу Галини Умнової та керівника міського відділу освіти Ореста Лобика. І, як це не прикро звучить, виглядає на те, що чиновники затаїли образу. І знайшли момент, аби вдатися до помсти.

Така нагода випала у вересні під час підготовки школи до святкування свого 25-річчя. Ольга Хейфец з цієї нагоди загорілася бажанням додати у святкові вітання власну пісню, написану саме для цієї події. Окрім того, що Оля - мама першокласниці, вона ще є композиторкою та співачкою. Прем’єра авторської пісні мала відбутися у святкову концерті, присвяченому ювілею.

Коли Галина Умнова дізналася про сюрприз, який готувався, то, як стверджують очевидці, висловилася категорично: «Досить з мене літніх концертів від цих батьків!» Й заборонила виконання пісні авторства Ольги Хейфец! Аби не нагнітати ситуацію, Олі повідомили, що святкового заходу не буде взагалі. Що, м’яко кажучи, виявилося неправдою.

Завідувач відділу освіти такі дії директорки підтримав, мовляв, колектив школи не сприйняв маму-бунтарку, тому не захотів прийняти її дарунок. Тим більше, що, за словами Ореста Лобика, пісня нікому не сподобалась!

«Коли Ольга Хейфец  давала коментарі телевізійникам, то з її слів виглядало так, що у Трускавці є якась страшна, занедбана школа. Пройшло небагато часу – і вона пише пісню, про те, яка школа прекрасна! Так діяти не можна, це ж серйозні речі!», - переконаний Орест Павлович.

А у відповідь на заперечення, що така примітивна, дріб’язкова помста аж ніяк не робить честі керівнику педагогічного колективу пані Умновій, погоджується: «Так, напевне, треба бути вищим від цього!»

У цій ганебній ситуації, безумовно, втратила школа – прем’єра нової пісні української авторки і композиторки могла відбутися саме в її стінах! А відбулася днями в ефірі туристичного «Дуже радіо». Ольга Хейфец не приховує свого розчарування – вона навіть переписала перші рядки твору, присвятивши його рідному Львову. У Трускавці, де намагається знайти другу домівку, її творчістю нехтують. Після прем’єри пісню взяли в ротацію чотири львівські радіостанції, на хвилях яких вона звучить щодня.

"Їм байдуже було на ювілей, свято, учнів, батьків, випускників, вчителів. Мета одна - помста. Помста за те, що хтось посмів у їх "князівстві" повстати! За те, що посміли не виконувати князівський наказ про побори та не здати данину! За те, що змусили поважати дітей та батьків та виконувати посадові обовязкі, Закон і Конституцію України",- додає голова Батьківської ради Львівщини Олена Пономарева.