766722Завтра, 14 жовтня о 17:30 та о 18.00 біля пам'ятника Чорноволу  у Львові відбудуться два Марші УПА. Їх організаторами є "Правий Сектор" і "Автономний Опір" відповідно. Маршрут пролягатиме від пам'ятника Чорновола до пам'ятника Бандери.

"Коломойський, Порошенко, Фірташ, Льовочкин, Медведчук, Садовий - кожен з цих сучасних паразитів на тілі українського народу відмічає 14 жовтня на державному рівні і вважає, що це їхне свято, але ми переконані, що це свято українського народу та наших героїв, які боролись проти будь-яких гнобителів за Україну без холопа та пана! Ми не хочемо бачити огидні пики олігархів і запроданців з цими гаслами на вустах, ми воліємо бачити цих людей за гратами або на народному суді, де їм всім і місце. Ми скажемо владі та олігархам у вишиванках, що це не їхне свято і вони на нього жодного права не мають!" - йдеться у анонсі АО.

На цьому ж місці о 17:30 для проведення маршу зберуться і представники "Правого Сектору" та вирушать вулицями Руська-Дорошенка-Бандери.

"Ми очікуємо провокацій на самому марші зі сторони Львівського ЦК Азову та С14, бо сьогодні перед акцією під СБУ був напад на активіста "Чорного стягу", коли він йшов на акцію і на журналістів ТРК Львів після акції. Хлопця побили, а журналістів закидали яйцями та облили пивом", - каже член "Автономного Опору" Анна Іванцик.

22497759 1619903931399300 41755258 n"Піарити цих людей і коментувати щось я наміру не маю. В інтернеті про них є ряд статей, хто хоче, може прочитати. Підстав чекати сутичок від людей які прийдуть на 17:00  немає. А "Автономний опір" привозить зі всієї України та Білорусі активістів. Вони заявляють, що їх акції відбудуться не зважаючи ні нащо, що це буде епохальна подія. Тобто, на мою думку, вони початково "запаяні" робити тут дестабілізацію. Завтра о 17:30 вийдуть нормальні люди, патріоти на акцію вшанування вояків УПА. Якщо інші організатори будуть якось провокувати цих людей, то ми розраховуємо на те, що правоохоронці нормально виконають свої функції. Якщо, не дай Боже, хтось із учасників акції постраждає, то ми будемо відповідно реагувати. Щоб ви розуміли, ніхто з наших активістів не налаштований робити якісь провокації. Автономний опір буде робити провокації, вони для цього є, вони спеціально запросили людей з Білорусі, невідомо кого з України, зокрема з Кривого Рогу є люди. Завтра буде видно хто є хто. Нехай ними займаються правоохоронці. Але, згадаєте моє слово, до них за декілька днів у правоохоронців ніяких питань не буде, бо вони мають протекцію зверху",- заявив Тарас (Хаммер) Бобанич у коментарі кореспонденту Форпост.

Нагадаємо, під час масових заходів вже неодноразово виникали сутички між представниками «Правого сектора» і активістами  «Автономного опору».