242261Мешканець Львова Карвацький Юрій зареєстрував на сайті Львівської міської ради петицію, в якій просить владу міста зменшити кількість світлофорів на Сихові і таким чином внормувати у районі рух транспортних засобів.

«Вартує відзначити, що протягом останніх років Сихів, як один із найбільших районів Львова, дуже прогресує, що можна побачити також і в інфраструктурі. Світлофори, як такі, річ дуже корисна, і вони є потрібні, але здається, що потрібно моніторити ситуацію з потоком людей та рухом трамваїв. Знаємо, що є такі пішохідні переходи, на яких є манша інтенсивність руху пішоходів, відповідно тільки-но рух транспорту на попередньому світлофорі розпочався, як вже знову потрібно зупинятись і довго чекати. Це коли ми говоримо про не час-пік», - йдеться у петиції.

Львів’янин зазначає, що коли приходить час пік, колона автомобілів може сягати від повороту на Іскру (біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці) і аж до виїзду з моста (перед зупинкою "верхнього Шувару"). Через такі тягучки є проблемно виїжджати із дороги, яка веде від Сихівського лісу (вул. Хоткевича).

Відтак, він просить про моніторинг цієї території та прийняття заходів задля покращення руху в цьому районі.

Додамо, що петиція була зареєстрована 12 жовтня. Станом на сьогодні, 16 жовтня, її підписали восьмеро людей. Залишити свій підпис можна тут.