1380723604 00406777 n1Депутатський корпус Трускавецької міської ради проголосував звернення до президента, Кабміну та Верховної ради щодо ситуації що склалась навколо обвалу землі на шахті Стебницького “Полімінералу”. У зверненні йде мова про необхідність створення урядової комісії, яка контролюватиме аварійну ситуацію і визначить алгоритм подальших дій щодо вирішення існуючих проблем.

Депутати в зверненні також просять передбачити фінансування з резервного фонду на будівництво нової дороги до Трускавця, яка стане альтернативою існуючій трасі Трускавець-Дрогобич, експлуатацію якої  вже зараз обмежили для великогабаритного транспорту. Також в зверненні йдеться про необхідність призупинення дії спеціального дозволу на користування надрами Стебницького калійного родовища.

Мова йде про рудник №1, який на сьогоднішній день залишається діючим. Інвестор має ліцензію на видобуток надр буро-зривним методом, а застосування таких робіт при сьогоднішніх обставинах може спричинити більш плачевні наслідки для регіону в подальшому.

Джерело: Трускавець.Online