22472623 534860963514791 562702689 nЗ приводу забруднення річки Вишенька (с. Зимна Вода) каналізаційними стоками міста Львова відбулась нарада за участю представників ЛМКП «Львівводоканал» та інших організацій, ініційована Залізничною районною адміністрацією. Під час наради розглянули можливість обстеження дощової каналізаційної мережі на ділянці від вул. Кульпарківської до с. Зимна Вода. Про це Форпосту стало відомо із листа Держекоінспекції у Львівській області.

В результаті наради прийняли рішення обстежити випуски зі споруд суб’єктів господарської діяльності за участю представників ЛМКП «Львівводоканал», а також провести комісійне обстеження та виявлення джерел забруднення р. Вишенька на території Залізничного району.

Нагадаємо, раніше Державна екологічна інспекція у Львівській області констатувала факт виявлення витоку неочищених стічних вод поблизу вул. Кульпарківська 224. За результатами відбору проб води з річки Вишенька та із згаданого колектора були виявлені значні перевищення гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин, а саме азоту амонійного та нітратного, фосфатів, біологічного та хімічного споживання кисню, заліза загального тощо. 

Також Форпост писав