0243cbf1978673fe443d7558de6ab4f0 XLВища рада правосуддя під час засідання 17 жовтня 2017 року ухвалила звільнити у зв’язку з поданням заяв про відставку з посад шести суддів України. Серед них – Василь Гоцко, який нещодавно «засвітився» у скандалі щодо конфлікту інтересів. Про це повідомив Львівський портал із посиланням на Судову владу  України.

Відтак Вища рада правосуддя зняла Гоцка Василя Івановича  з посади судді Яворівського районного суду Львівської області.

За даними «Наших грошей», Суддя Гоцко 23 січня цього року отримав до розгляду дві справи проти своїх колишніх колег – суддей у відставці Василя Варениці та Михайла Воробеля, яких прокуратура просила притягнути до адміністративної відповідальності за несвоєчасне подання електронної декларації за 2016 рік у зв’язку із звільненням. І Варениця, і Воробель були звільнені зі своїх посад постановою Верховної Ради 22 вересня 2016 року, оскільки самі написали заяви про відставку.

Від 23 січня до 14 березня цього року, коли суддя Гоцко заявив про самовідвід у цих справах, він встиг тричі призначити дату розгляду цих справ, розглядав клопотання сторін та ухвалював рішення про їх задоволення. З обома суддями у відставці Василь Гоцко працював в одному суді приблизно 20 років і, як вважали у прокуратурі, він затягував розгляд справ проти своїх «добрих знайомих», сприяючи сплину строків притягнення до адміністративної відповідальності.