1439321Електропідстанція, яку вчора, 18 жовтня, перевіряли представники Львівобленерго, не знаходиться на балансі фірми «Науково-виробнича фірма «Енерголед», де одним з учасників є Тарас Васюник. Також у Львівобленерго спростували суму завданих збитків розміром у 1 мільйон гривень. Про це повідомила представник нардепа Ігоря Васюника Тетяна Овчаренко.

"Щодо планової перевірки ПрАТ «Львівобленерго» за адресою Волинська,10 м.Львів та спростування поширеної неправдивої інформації депутатом Львівської міської ради Ігорем Зінкевичем:

1. За зазначеною адресою (Волинська, 10), де «Львівобленерго» проводило планову перевірку, знаходиться близько 9-ти фірм. Ігор Васюник опосередковано має частку власності у товариствах, яким в свою чергу належать частина будівель та споруд колишнього винзаводу по вул.Волинська, 10. Ігор Васюник не бере участі в управлінні цими товариствами, оскільки згідно з нормами законодавства відповідні корпоративні права ще 2012 року були передані в управління.

2. Електропідстанція, яку перевіряли представники обленерго, НЕ ЗНАХОДИТЬСЯ на балансі фірми «Науково-виробнича фірма «Енерголед» (де одним з учасників є Тарас Васюник). Відтак поширена Ігорем Зінкевичем інформація в цій частині також НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ.

3. Так само НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ поширена Ігорем Зінкевичем інформація в частині розміру завданих збитків «на понад 1 млн грн.». В прес-службі Львівобленерго офіційно підтвердили, що суму збитків не називали, оскільки ще проходить перевірка.

Прохання ЗМІ, не поширювати неперевірену та неправдиву інформацію. Завжди готові надати офіційні коментарі.

P.S. Від себе додам, що депутатам органів місцевого самоврядування варто вчити та дотримуватись норм законодавства, якщо на них покладені обов’язки представляти інтереси громадян. Поширювати інформацію від імені приватних компаній щодо результатів їхньої роботи або інформацію про господарські відносини між двома товариствами – означає поширювати НЕПРАВДИВУ або НЕПЕРЕВІРЕНУ інформацію. Так само поширювати інформацію, в якій міститься твердження про скоєння кимось злочину ще ДО ОГОЛОШЕННЯ ОФІЦІЙНИХ результатів перевірки /розслідування і без рішення суду – є таким самим порушенням закону", - йдеться у дописі.